Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bt alapítás költségei

Bt alapítás költsége

Bt alapítása olcsóbb, mint a kft alapítás, az eljárási illeték mértéke ugyanis differenciált egy ideje, ugyanis változott 2012-ben annak a mértéke. Bt alapítás bejegyzési illetéke 25.000 forint, míg a kft alapításé 50.000. Ezek a számok az egyszerűsített eljárásban vonatkozó cégalapításra, bt alapításra vonatkoznak.

Mit kell még fizetni bt alapításkor a 25.000 forint illetéken kívül? Milyen tételekből áll a bt alapítás költsége?

- ügyvédi munkadíjat - az ügyvédnek azért, mert képviseli Önt a bt alapítás után a cégeljárás során, és előtte megszerkeszte a társaság iratokat, azokat ellenjegyzi, jogi tanácsot ad. A bt alapítás ügyvédi munkadíja a 0 forinttól a csillagos égig terjedhet.

- a legtöbb ügyvédnél fizetni kell azonosítási díjat (JÜB) - ennek díjat 1.670 + áfa

- ha az ügyvéd kérdezi le a tulajdoni lapot, akkor annak díját, ami 1000+áfa

- közzétételi díjat nem kell fizetnie

A betéti társaság bejegyzési illetéke korábban alacsonyabb volt (15.000), most 2012 óta - mint írtuk - már 25.000 - jövőre, tehát 2014-ben nem várható emelés ilyen téren.

0 Tovább

Bt alapítás - az alapok 2.

Bt alapítás esetén a két tagon kívül szükség van üzletvezetőre. Ezt sokan ügyvezetőként aposztrofálják, de ez nem ügyvezető, bár ügyvezetésről beszélhetünk, hanem üzletvezetés hivatalosan. Az üzletvezetés és ügyvezetés majdnem ugyanaz. 

Üzletvezető a beltag szokott lenni, bár van lehetőség arra is, hogy kültag is legyen üzletvezető.

Az üzletvezető jegyzi a bt alapítás után a céget, ő képviseli a bt-t harmadik személyekkel szemben, hatóságokkal szemben, ő ír alá a cég nevében. Alaphelyzetben az üzletvezetőn kívül senki sem képviselheti a betéti társaságot.

Figyelni kell arra, hogy az üzletvezetés személyes közreműködésnek számít a legtöbb esetben, azaz járulékfizetést megalapozó tényállás.

Bt alapítás esetén figyeljen oda arra, hogy ki legyen az üzletvezető, általában olyan személyt szoktak választani, ahol a járulékfizetés optimalizálható magyarán akinél a legkevesebbet kell fizetni.

Bt alapítás következő poszt hamarosan!

0 Tovább

Bt alapítás - az alapok

Bt alapítás

A bt alapítás Magyarországon az előző éveket figyelembe véve egyre elterjedtebb.

Mi a különbség a bt, azaz betéti társaság és a kft, azaz korlátolt felelősségű társaság között?

A betéti társasági, tehát bt, legalább kettő taggal alapítható. Szükség van legalább egy beltagra, egy kültagra. A kft alapítás esetén elég egyetlen tag. 

Bt alapítás esetén nincs szükség komolyabb tőkére, ugyanis nincs tőkeminimum, akár kettő ezer forinttal is megalapítható, feltétel csupán a kettő tag, amely tag lehet egy cég is. Kft alapítás esetén viszont van minimális jegyzett tőke, ami legalább 3.000.000 forint.

Ami a legfontosabb különbség a bt alapítás és a kft alapítás között az a felelősség kérdése, ugyanis a bt alapítás után a bt beltagja korlátlanul felel a céges tartozásokért, ha kilép később a cégből, akkor is felel azokért a tartozásokért, amelyek akkor keletkeztek, amikor a cégnek tagja volt.

Ezzel szemben a kft tagja nem felel a céges tartozásokért - ha befizette a törzsbetétjét.

0 Tovább

(új) Bt alapítás INGYEN - székhelyszolgáltatás

blogavatar

Ingyen Bt alapítás INGYEN - székhelyszolgáltatás is, Budapesten és Újlengyelben.

Utolsó kommentek