Bt alapítása előtt fontos a megfelelő cégnév kiválasztása. 

Milyen a megfelelő cégnév?

A cégnévnek kötelező tartalmaznia a kiválasztott cégforma megnevezését vagy a „betéti társaság” vagy annak rövidítése bt-t kell tartalmaznia. Rendívül fontos megjegyezni, hogy a cégnévnek különböznie kell az ország területén bejegyzett más cég elnevezésétől. Tehát két egyforma elnevezésű bt nem lehetséges. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy ezen rendelkezés nem csupán a cégnevek szószerinti teljes névazonosságának tilalmát jelenti, ugyanis a cégnévnek nemcsak a többi cégnévtől történő megkülönböztetésre kell alkalmasnak lennie, hanem a cégnevek összetéveszthetőségét is ki kell küszöbölnie. Tehát törekednünk kell arra a bt alapítása során, hogy még az esélyt se adjuk meg arra, hogy hasonló vagy ugyanazt a nevet adjunk a cégünknek alapításkor.

Fontos megemlítenünk ha a kültag adja a saját nevét a cégnévhez akkor ő is, a beltaghoz hasonlóan korlátlanul fog felelősséggel tartozni a cégért! A beltaggal azonos módon felel a kültag, ha neve szerepel a társaság cégnevében.

A kültag, a társaság üzletvezetésére és képviseletére csak akkor jogosult, ha neve szerepel a társaság cégnevében. A tagok gyűlése (taggyűlés) tevékenységében azonban a kültag is részt vesz.