Bt alapítása során kell, hogy válasszunk cégünknek székhelyet. De mi az a székhely? Mire szolgál? Miért fontos a székhely? A székhely az ahol található a cég bejegyzett irodája, a levelezési címe, az a hely, ahol a hivatalos iratokat rátolják egyben. Kötelező a székhelyét cégtáblával kijelölni.

A betéti társaság telephelye

Bt alapítása alatt a telephely megadása nem kötelező az alapító okiratnak nem szükséges tartalmazni ám azt fontos leszögeznünk, hogy a telephelynek más címen kell lenni-e mint a fentebb említett bt társaság székhelye.

Vajon akkor ezek szerint bárhol lehet a telephelyünk? Sajnos nem meg kell egyeznie azzal a településsel ahol a székhely is található a fentiekben említettek csak arra utalnak, hogy nem kell egy címen lennie. Akár lehet a szomszédjában is.

Bt alapítás során a két tagon kívül szükség van üzletvezetőre. Az üzletvezetés és ügyvezetés nem ugyanaz. Üzletvezető a beltag szokott lenni, bár van lehetőség arra is, hogy kültag is legyen üzletvezető. Az üzletvezető jegyzi a bt alapítás után a céget, ő képviseli a bt-t harmadik személyekkel szemben, hatóságokkal szemben, ő ír alá a cég nevében. Alaphelyzetben az üzletvezetőn kívül senki sem képviselheti a betéti társaságot.

Bt alapítás esetén figyeljen oda arra, hogy ki legyen az üzletvezető, általában olyan személyt szoktak választani, ahol a járulékfizetés alacsony azaz akinél a legkevesebbet kell fizetni illetve legyen megbízható személy hisz ez sem elhanyagolható tényező a bt alapítás kapcsán.