Bt alapítás - kötelező cégmódosítás. Bt alapítás 2015 -ben is a legjobb árakon!
Bt alapítás a legjobb árakon!

Folytatjuk az ezt megelőző cikkben elkezdett Bt alapítás, kötelező cégmódosítás témánkat.

Beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért fontos az, hogy ha valaki szerződésmintát használt, amikor Bt alapítás volt, vagy pedig saját maga rakott össze egy társasági szerződést.

Eddig nagyon sok helyen azt az információt lehetett kapni, hogy szinte csak azoknak kell beadni változásbejegyzési kérelmet, akik minta alapján alapítottak társaságot.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága szerint, viszont ez pontosan fordítva van. Vagyis, azoknak kell beadni módosítást, akik nem az iratminta alapján alapították meg gazdasági társaságaikat.

Hogy miért van így?

Azért, mert azok, akiknek a Bt alapítás az előzőekben hatályos Ptk. alatt történt, és iratmintával dolgoztak, elvileg nem kell, hogy legyen olyan rendelkezése, amely ellentétes a Ptk. szigorú rendelkezéseivel szemben. Vagyis, itt nincs szükség módosításra, mivel nem ütközik egyik pont sem a most hatályos Ptk –ba.

Ezek a Polgári Törvénykönyv úgynevezett kógens rendelkezései, ami azt jelenti, hogy az ettől való eltérés nem megengedett.

De természetesen minél régebben történt a Bt alapítás, annál érdemesebb újra átnézni, hogy nehogy legyen benne olyan rész, amely jogszabályba ütközik.