Mai Bt alapítás témánkban egy kicsit boncolgatjuk a bt és kkt -re vonatkozó kötelező módosítást.

Roppant aktuális ez a téma, és nem csak azért, mert elvileg most fog lejárni a beadási határideje, hanem azért mert nem rég került tisztázásra sok fontos tény.

Nem lehetett sajnos senki sem 100% -ig biztos abban, hogy van –e pénzbüntetés azokra nézve, akik 2015. április 14 –ig nem adják le a változásbejegyzési kérelmeket. A cégmódosítás azokra vonatkozik, akik a Bt alapítás egészének lebonyolítását, még az előzőekben hatályos Ptk. ideje alatt tette meg.

Szerencsénkre kivették azt a rendelkezést, amely szerint a határidőt túllépők büntetést kapnak, pénzbelit, amely akár 100 ezer is lehet. Ez a rendelkezés, a hatályos Ptk –t hatályba helyező törvényben volt megtalálható, amelyet később az Országgyűlés kitörölt.

Egy valami nem változott ebben a témában, és az az, hogy ha valaki csakis a kötelező elemeket változtatja meg, akkor az illeték, valamint a közzétételi díjat nem kell befizetni, tehát ebben az esetben ingyen történik a módosítás.

A következő Bt alapítás bejegyzés szintén a kötelező módosítást veszi górcső alá. Látogassanak vissza, hiszen rengeteg hasznos információval fogok tudni szolgálni.

Ha bármi további kérdésük van vagy segítségre van szükségük, bátran ajánlom ezt a Bt alapítás oldalt!