Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bt alapítás –  Hogyan lehet ingyen céget alapítani?

Bt alapítása ingyen 2016

A Bt alapítás mai cikkében, az ingyenes alapítást vesszük nagyító alá.

Érdemes erről beszélni a Bt alapítás esetében is, nem csak a korlátolt felelősségű társaságoknál.

Mivel a korlátolt felelősségű társaságok törzstőkéje felemelkedett 3 millióra, ezért az elmúlt több, mint egy évben, a cégbíróságok megengedik azt, hogy ne azonnal fizessék be az alapító okiratban szereplő törzstőkét, hanem egy vagy kettő évvel később.

Ez nagy könnyedség, hiszen az alap költségeken kívül, nem kell aggódni egy darabig azzal kapcsolatban sem, hogy a törzstőkére hogyan tudják összeszedni a pénzt.

Mindenki számára nagy könnyedség ez, amelynek a lehetőségével érdemes élni.

A társaság működése során, a megadott időn belül kell befizetni a társasági szerződésben megadott összeget.

0 Tovább

Bt alapítás – Felmondás a munkáltató részéről 2.

Üdvözlök mindenkit újra a Bt alapítás blogon, ahol mindig a legújabb, legérdekesebb és legfrissebb tudnivalókkal foglalkozunk.

Az előző bejegyzésben már elkezdett felmondással haladunk a mai napon tovább. A felmondásnak is, a munkáltató részéről történő felmondással.

Fontos, hogy ki, kinek, és hogyan mond fel, mert bizony nem kis számmal akadnak olyan esetek, amelyeknél, ha a bíróságra kerül az ügy, az üggyel foglalkozó bíró találni fog egy vagy több szabálytalanságot, amelynek a következménye, hogy a felmondás érvénytelen lesz.

Megbeszéltük azt is, hogy kötelező az indoklás a munkáltató részéről. Ehhez hozzátartozik, hogy az indoklásnak valóságosnak, okszerűnek és világosnak kell lennie.

Mely eseteknél mondhat fel a munkáltató?

A következőknél: - ha a munkavállaló megszegi a munkáltató által előírt viselkedést a munkahelyen,
                             - ha a munkavállaló egészségügyileg képtelen lesz arra, hogy a munkáját tovább folytassa,
                             - vagy, hogy a munkáltató működésével kapcsolatos.

Az munkáltató működésével összefüggő ok alatt azt kell érteni, hogy létszámcsökkentés, átszervezés vagy esetleg minőségcsere.

Nagyon sok tudnivaló van még a felmondással kapcsolatban, amelyet a következő Bt alapítás bejegyzések során, egytől egyig sorra veszünk.

0 Tovább

Bt alapítás – Felmondás a munkáltató részéről

A mai bejegyzésben a Bt alapítás után gyakorolható egyik munkáltatói jogról beszélünk, méghozzá a felmondásról.

Tudjuk, hogy a felmondás lehet határozott vagy határozatlan idejű attól függően, hogy mit tartalmaz a szerződés a munkaviszony jellegét tekintve, valamint, hogy megteheti a munkáltató és a munkavállaló is, egy - kettő kisebb különbséggel.

Ha úgy veszik észre, hogy a munkavállaló nem teljesíti azokat feltételeket, amelyeket a törvény és a szerződés előír, akkor felmondhatnak neki függetlenül attól, hogy milyen a munkaidő.

Arra viszont felhívom a figyelmet, hogy a Bt alapítása során, van olyan lehetőség, hogy egy tag munkavállalóként vegyen részt a cég ügyeiben.

Ekkor viszont már nem csak egy sima felmondással állunk szemben, hanem céget is kell módosítanunk, amelyet be kell adnunk az illetékes cégbírósághoz.

A felmondás során a munkáltatónak figyelni kell arra, hogy számára az indoklás elengedhetetlen, amelyet a Munkatörvény előír.

Az indoklás nem elegendő, a törvény előír még pár dolgot ahhoz, hogy mire kell figyelni az indoklás során.

Az első az okszerűség, a második a valósághoz hű indok, és az utolsó, hogy legyen világos és egyértelmű, hogy a munkáltató miért döntött a felmondás mellett.

Ezeket kell figyelembe venni, amikor úgy dönt a munkáltató, hogy felbontja a munkavállalóval a szerződést.

A további tudnivalókról, a következő Bt alapítás cikkben olvashatnak.

0 Tovább

(új) Bt alapítás INGYEN - székhelyszolgáltatás

blogavatar

Ingyen Bt alapítás INGYEN - székhelyszolgáltatás is, Budapesten és Újlengyelben.

Utolsó kommentek