Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bt alapítás –  Bt kötelező módosítás III.

Bt alapítás - Kötelező módosítás

A Bt alapítás, kötelező módosítás témánkkal haladunk tovább.

Sok mindent sikerült átbeszélnünk a kötelező cégmódosítással kapcsolatban az elmúlt két cikkben. Megjegyzem, hogy ezek a legvitatottabb kérdések.

Beszéltünk a határidőről, az azzal járó pénzbüntetésről, a szerződésminta lényegéről is, de ami még nem került szóba, az a vezető tisztviselő megnevezése, és a gazdasági társaságokról szóló törvényre való utalás.

Nézzük először a tisztviselő kérdését.

Akik anno Bt alapítás során választottak vezető tisztségviselőt, azok az üzletvezető megnevezést használták az iratokban. Na ez viszont módosítás köteles, mert a hatályos Polgári Törvénykönyvben már egy új elnevezés van, és az az ügyvezető. Ezt mindenképpen meg kell változtatni, és csatolni kell az új aláírás-mintát, és minden hozzá tartozó iratot is. Ennél garantáltan kell változtatni, függetlenül attól, hogy mikor történt a Bt alapítás.

Az utolsó, ami maradt az az, hogy mi történik a gazdasági társaságokról szóló törvénnyel. A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága azt mondta, hogy annál a társasági szerződésnél, ahol konkrétan meg vannak nevezve a gazdasági társaságról szóló törvény egyes rendelkezései, azt mindenféleképpen be kell adni változásbejegyzésre.

Viszont!

Akkor, hogy ha a gazdasági társaságokról szóló törvény csak utalás szinten, általánosan van hivatkozva, akkor maradhat a társasági szerződésben.

Tehát ezek voltak a fontos tudni valók, amelyeket senki nem tudott, sajnos annak köszönhetően, hogy nem történt megelőző jellegű tájékoztatás ezeket érintően.

0 Tovább

Bt alapítás –  Bt kötelező módosítás II.

Bt alapítás - kötelező cégmódosítás. Bt alapítás 2015 -ben is a legjobb árakon!
Bt alapítás a legjobb árakon!

Folytatjuk az ezt megelőző cikkben elkezdett Bt alapítás, kötelező cégmódosítás témánkat.

Beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért fontos az, hogy ha valaki szerződésmintát használt, amikor Bt alapítás volt, vagy pedig saját maga rakott össze egy társasági szerződést.

Eddig nagyon sok helyen azt az információt lehetett kapni, hogy szinte csak azoknak kell beadni változásbejegyzési kérelmet, akik minta alapján alapítottak társaságot.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága szerint, viszont ez pontosan fordítva van. Vagyis, azoknak kell beadni módosítást, akik nem az iratminta alapján alapították meg gazdasági társaságaikat.

Hogy miért van így?

Azért, mert azok, akiknek a Bt alapítás az előzőekben hatályos Ptk. alatt történt, és iratmintával dolgoztak, elvileg nem kell, hogy legyen olyan rendelkezése, amely ellentétes a Ptk. szigorú rendelkezéseivel szemben. Vagyis, itt nincs szükség módosításra, mivel nem ütközik egyik pont sem a most hatályos Ptk –ba.

Ezek a Polgári Törvénykönyv úgynevezett kógens rendelkezései, ami azt jelenti, hogy az ettől való eltérés nem megengedett.

De természetesen minél régebben történt a Bt alapítás, annál érdemesebb újra átnézni, hogy nehogy legyen benne olyan rész, amely jogszabályba ütközik.

0 Tovább

Bt alapítás –  Bt kötelező módosítás

Mai Bt alapítás témánkban egy kicsit boncolgatjuk a bt és kkt -re vonatkozó kötelező módosítást.

Roppant aktuális ez a téma, és nem csak azért, mert elvileg most fog lejárni a beadási határideje, hanem azért mert nem rég került tisztázásra sok fontos tény.

Nem lehetett sajnos senki sem 100% -ig biztos abban, hogy van –e pénzbüntetés azokra nézve, akik 2015. április 14 –ig nem adják le a változásbejegyzési kérelmeket. A cégmódosítás azokra vonatkozik, akik a Bt alapítás egészének lebonyolítását, még az előzőekben hatályos Ptk. ideje alatt tette meg.

Szerencsénkre kivették azt a rendelkezést, amely szerint a határidőt túllépők büntetést kapnak, pénzbelit, amely akár 100 ezer is lehet. Ez a rendelkezés, a hatályos Ptk –t hatályba helyező törvényben volt megtalálható, amelyet később az Országgyűlés kitörölt.

Egy valami nem változott ebben a témában, és az az, hogy ha valaki csakis a kötelező elemeket változtatja meg, akkor az illeték, valamint a közzétételi díjat nem kell befizetni, tehát ebben az esetben ingyen történik a módosítás.

A következő Bt alapítás bejegyzés szintén a kötelező módosítást veszi górcső alá. Látogassanak vissza, hiszen rengeteg hasznos információval fogok tudni szolgálni.

Ha bármi további kérdésük van vagy segítségre van szükségük, bátran ajánlom ezt a Bt alapítás oldalt!

0 Tovább

(új) Bt alapítás INGYEN - székhelyszolgáltatás

blogavatar

Ingyen Bt alapítás INGYEN - székhelyszolgáltatás is, Budapesten és Újlengyelben.

Utolsó kommentek